Lonac s lisnatim keljom

Lonac s lisnatim keljom

Sastojci

0 kom 1 1/2 kg lisnatog kelja
0 kom kipuću slanu vodu
0 kom 500 g svinjskog karea u komadu
0 kom 250 g dimljene svinjske obrazine;
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 2 manje kobasice 375 ml (3/8 l) vode
0 kom sol, papar
0 kom Vrijeme pripreme:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

odstraniti vanjske oštećene listove i rebra, kelj oprati i staviti u

02.

kuhati 1-2 min, ocijediti, grubo narezati,

03.

oprati, staviti u veći lonac zajedno sa

04.

očistiti, sitno narezati, dodati mesu zajedno s keljom i

05.

uliti, te dodati

06.

sve zajedno pirjati u poklopljenom loncu; izvaditi meso i narezati na ploške; složiti na prethodno zagrijani pladanj zajedno s kobasicama. odložiti na toplo mjesto kelj po potrebi posoliti i popapriti, te dodati mesu.

07.

oko 1 h

08.

poprženi krumpir.

žena.hr
17.12.2012.