Ljesnjak torta

Ljesnjak torta

Sastojci

0 kom BISKVIT
0 kom 5 jaja
0 kom 1 vrećica pudinga od vanilije
0 kom 2 žumanjka
0 kom 150 g šećera u prahu
0 kom 20 ml kruškovca (ili drugog slatkog likera)
0 kom ČOKOLADNA GLAZURA
0 kom 100 g čokolade za kuhanje
0 kom 3 žličice šećera u prahu
0 kom 1 žličica maslaca
0 kom 2 žličice ulja
0 kom 1 žlica vode
0 kom 150 g šećera
0 kom UKRAŠAVANJE
0 kom voćni žele bomboni
0 kom 1 žlica oštrog brašna
0 kom 250 g sitno mljevenih lješnjaka
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 100 g maslaca
0 kom NADJEV
0 kom 200 g maslaca
0 kom 300 ml mlijeka

Priprema

01.

Čvrst snijeg od bjelanjaka izradite električnim mikserom.

02.

U pripravljenu smjesu sa lješnjacima, ručno miješajući, postepeno dodavajte brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka.

03.

Glatku kremu ručnom miješalicom pažljivo umiješajte u pripravljeni mlaki puding.

04.

Mikserom dobro izradite maslac pa ga lagano umiješajte u kremu od pudinga.

05.

Pripravljeni nadjev ostavite u hladnjak da se stvrdne.

06.

Donju biskvitnu koru premažite sa polovinom pripravljenog nadjeva pa poklopite sa srednjim slojem biskvitne kore. Srednji sloj premažite sa ostatkom nadjeva i poklopite zadnjom biskvitnom korom.

07.

Čokoladu za kuhanje nalomite na kockice i pomiješajte sa šećerom u prahu i maslacem pa sve otopite na pari uz neprestano miješanje. Pred kraj dodajte ulje i po potrebi žlicu vode.

08.

Cijelu tortu premažite toplom čokoladnom glazurom pa ju po želji ukrasite nasjeckanim voćnim žele bombonima.

09.

Lješnjak tortu ostavite preko noći u hladnjaku.

10.

Lješnjak torta je pripravljena i spremna za rezanje i posluživanje. U slast!

11.

Dno kalupa za torte, promjera 24 cm, obložite pek papirom. Pek papir i rub kalupa namastite maslacem i pospite sa malo brašna.

12.

U kalup ulijte smjesu za biskvit.

13.

Pećnicu prethodno zagrijte na 170° C.

14.

Biskvit pecite oko 35 minuta. (vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj pećnici)

15.

Kalup izvadite iz pećnice i ostavite na sobnoj temperaturi da se biskvit potpuno ohladi.

16.

Ohlađeni biskvit izvadite iz kalupa za torte pa ga vodoravno 2 puta prerežite kako bi dobili 3 jednaka dijela.

17.

Puding od vanilije skuhajte prema uputama sa poleđine vrećice, ali koristeći samo 300 ml mlijeka. Ostavite ga da se malo ohladi (ne potpuno).

18.

Žumanjke i šećer u prahu izmiješajte električnim mikserom pa smjesi dodajte liker od kruškovca i promiješajte kako bi dobili glatku kremu.

žena.hr
27.5.2012.