Čvrst snijeg od bjelanjaka izradite električnim mikserom.
Sastojci
Priprema
U pripravljenu smjesu sa lješnjacima, ručno miješajući, postepeno dodavajte brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Glatku kremu ručnom miješalicom pažljivo umiješajte u pripravljeni mlaki puding.
Mikserom dobro izradite maslac pa ga lagano umiješajte u kremu od pudinga.
Pripravljeni nadjev ostavite u hladnjak da se stvrdne.
Donju biskvitnu koru premažite sa polovinom pripravljenog nadjeva pa poklopite sa srednjim slojem biskvitne kore. Srednji sloj premažite sa ostatkom nadjeva i poklopite zadnjom biskvitnom korom.
Čokoladu za kuhanje nalomite na kockice i pomiješajte sa šećerom u prahu i maslacem pa sve otopite na pari uz neprestano miješanje. Pred kraj dodajte ulje i po potrebi žlicu vode.
Cijelu tortu premažite toplom čokoladnom glazurom pa ju po želji ukrasite nasjeckanim voćnim žele bombonima.
Lješnjak tortu ostavite preko noći u hladnjaku.
Lješnjak torta je pripravljena i spremna za rezanje i posluživanje. U slast!
Dno kalupa za torte, promjera 24 cm, obložite pek papirom. Pek papir i rub kalupa namastite maslacem i pospite sa malo brašna.
U kalup ulijte smjesu za biskvit.
Pećnicu prethodno zagrijte na 170° C.
Biskvit pecite oko 35 minuta. (vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj pećnici)
Kalup izvadite iz pećnice i ostavite na sobnoj temperaturi da se biskvit potpuno ohladi.
Ohlađeni biskvit izvadite iz kalupa za torte pa ga vodoravno 2 puta prerežite kako bi dobili 3 jednaka dijela.
Puding od vanilije skuhajte prema uputama sa poleđine vrećice, ali koristeći samo 300 ml mlijeka. Ostavite ga da se malo ohladi (ne potpuno).
Žumanjke i šećer u prahu izmiješajte električnim mikserom pa smjesi dodajte liker od kruškovca i promiješajte kako bi dobili glatku kremu.