Lisnato tijesto s čokoladom

Lisnato tijesto s čokoladom

Sastojci

0 kom 1 l mlijeka
0 kom 1 kvasac
0 kom 1 kg glatkog brašna
0 kom pola žličice soli
0 kom 300 g margarina
0 kom nadjev
0 kom šećer u prahu

Priprema

01.

U 1dcl topog mlijeka stavite kvasac, malo šećera te izmiješajte i ostavite da se digne.

02.

Od preostalog mlijeka, brašna, kvasca i soli umijesite tijesto i ostavite ga na toplom pola sata

03.

Dignuto tijesto tanko razvaljajte i premažite margarinom. Zatim lijevu stranu poklopite desnom te još gornju  donjom (kvadratni oblik) i ostavite još 20 minuta na toplom.

04.

Ponovite prethodni postupak bez margarina te ostavite još 20 minuta.

05.

Razvaljajte tijesto na 0,5-1 cm i narežite na kocke te punite nadjevom ili oblikujte buhtle. 

06.

Pecite otprilike 20 minuta dok malo ne porumene i kad su gotove posipajte sa šećerom u prahu.

žena.hr
21.8.2015.