U 1dcl topog mlijeka stavite kvasac, malo šećera te izmiješajte i ostavite da se digne.
Sastojci
0 kom 1 l mlijeka
0 kom 1 kvasac
0 kom 1 kg glatkog brašna
0 kom pola žličice soli
0 kom 300 g margarina
0 kom nadjev
0 kom šećer u prahu
Priprema
01.
02.
Od preostalog mlijeka, brašna, kvasca i soli umijesite tijesto i ostavite ga na toplom pola sata
03.
Dignuto tijesto tanko razvaljajte i premažite margarinom. Zatim lijevu stranu poklopite desnom te još gornju donjom (kvadratni oblik) i ostavite još 20 minuta na toplom.
04.
Ponovite prethodni postupak bez margarina te ostavite još 20 minuta.
05.
Razvaljajte tijesto na 0,5-1 cm i narežite na kocke te punite nadjevom ili oblikujte buhtle.
06.
Pecite otprilike 20 minuta dok malo ne porumene i kad su gotove posipajte sa šećerom u prahu.