Linguine Carbonara

Linguine Carbonara

Sastojci

0 kom 125 g linguine tjestenine
0 kom 100 ml mlijeka
0 kom 1 veće jaje
0 kom 3 žlice naribanog parmezana
0 kom peršin
0 kom sol
0 kom papar
0 kom ulje
0 kom 50 g pancete, narezane na manje komadiće
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 1 nasjeckani režanj češnjaka

Priprema

01.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite, ali ostavite 50 ml vode za kasnije.

02.

U manjoj posudi pomiješajte mlijeko, parmezan, peršin, sol i papar.

03.

U tavi zagrijte malo ulja te 3 minute pržite pancetu. Dodajte mlijeko i tjesteninu te pomiješajte.

04.

Zamutite jaje te pomiješajte sa 50 ml ostavljene vode od kuhanja tjestenine. Postepeno dolijevajte u tavu uz stalno miješanje i držite na vatri još 4-5 minuta.

žena.hr
4.4.2010.