Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite, ali ostavite 50 ml vode za kasnije.
Sastojci
0 kom 125 g linguine tjestenine
0 kom 100 ml mlijeka
0 kom 1 veće jaje
0 kom 3 žlice naribanog parmezana
0 kom peršin
0 kom sol
0 kom papar
0 kom ulje
0 kom 50 g pancete, narezane na manje komadiće
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 1 nasjeckani režanj češnjaka
Priprema
01.
02.
U manjoj posudi pomiješajte mlijeko, parmezan, peršin, sol i papar.
03.
U tavi zagrijte malo ulja te 3 minute pržite pancetu. Dodajte mlijeko i tjesteninu te pomiješajte.
04.
Zamutite jaje te pomiješajte sa 50 ml ostavljene vode od kuhanja tjestenine. Postepeno dolijevajte u tavu uz stalno miješanje i držite na vatri još 4-5 minuta.