Mikserom izraditi maslac i polako mu dodavati mljevene kekse uz miksanje. Kad nastanu grudice premjesiti rukom i obložiti dno kalupa za torte promjera 25 cm.
Sastojci
0 kom krema:
0 kom 500 g posnog sira
0 kom 2 žlice kiselog vrhnja
0 kom 4 žlice šećera u prahu
0 kom 2 jaja
0 kom sok pola limuna
0 kom 1 žlica gustina
0 kom kora:
0 kom 200 g petit keksa (samljeti)
0 kom 100g maslaca (sobne temperature)
Priprema
01.
02.
Izmiksati sir i vrhnje dok postane glatko i ujednačeno. Umiksati šećer, jedno po jedno jaje, sok od limuna i prosijani gustin, miksati dok smjesa postane ujednačena.
03.
Uliti smjesu u kalup i protresti ga da površina postane glatka.
04.
Zagrijati pećnicu na 60°C i staviti kalup na pleh.
05.
Nakon stavljanja kalupa u ror pojačati temperaturu na 180 stupnjeva i peći 45 min bez otvaranja (da ne popuca), nakon toga ugasiti i ostaviti 20 min da se hladi u zatvorenoj pećnici.
06.
Nakon vađenja nožem odvojiti od rubova kalupa i staviti na hlađenje
07.
Poslužiti hladno.
08.