Odvoji žutanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istući u čvrst snijeg. Žutanjke pjenasto izmješati sa ostalim sastojcima i u to ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Stvati u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na cca. 10-ak minuta.
Sastojci
0 kom BISKVIT
0 kom 3 jaja
0 kom 2 vanilin šećera
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 2 žlice glatkog brašna
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom KREMA
0 kom 1 limun (nešpricani, ili onaj koji izgleda kao da nije šprican)
0 kom 4 deci slatkog vrhnja
0 kom 2 jogurta (čvrsta)
0 kom 10 deka šećera
Priprema
01.
02.
Krema se radi tako da se slatko vrhnje istuče u čvrsti šlag. Ako se kome čini da nije dovoljno čvrsto , nek stavi šlagfix. Ostale sastojke izmixati posebno i dodati ih šlagu. Limun iscijediti, a koricu naribati i dodati u kremu. Sve zajedno sjediniti i staviti na ohlađeni biskvit.
03.
Tortu ohladiti, najbolje preko noći, i poslužiti uz jutarnju kavu :)