Pjenasto izmutiti mast s jajetom i šećerom te dodati sodu bikarbonu i brašno.
Sastojci
0 kom Sastojci:
0 kom Tijesto:
0 kom cimeta po želji
0 kom malo šećera
0 kom 500 g brašna
0 kom 200 g masti
0 kom 200 g šećera
0 kom 1 jaje
0 kom 6 žlica mlijeka
0 kom 1 žličica sode bikarbone
0 kom Nadjev:
0 kom 1 kg naribanih jabuka
Priprema
01.
02.
Umijesiti glatko tijesto. Podijeliti na dva dijela i ostaviti u hladnjaku.
03.
U međuvremenu naribati jabuke te ih posuti šećerom da puste sok, dobro ocijediti i dodati cimet.
04.
U četvrtastu tepsiju staviti papir za pečenje. Papir obavezno namazati uljem i posuti brašnom da se tijesto ne lijepi.
05.
Razvaljati prvi dio tijesta i staviti ga na dno tepsije, preko njega rasporediti ravnomjerno nadjev od jabuka te prekriti drugom polovicom razvaljanog tijesta. Malo izbosti tijesto vilicom tako da izađe zrak i staviti peći na temperaturi od 180 stupnjeva, u prethodno zagrijanu pećnice i peći 50-ak minuta.
06.
Kolač se reže na kocke, po želji se može posuti vanilin šećerom ili šećerom u prahu.