Umuti čvrst snijeg od bjelanjaka, šećera i brašna. Smjesu stavi u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 10-15 minuta, odnosno dok malo ne požuti po vrhu.
Sastojci
0 kom tijesto:
7 kom bjelanjaka
7 žlica šećer
7 žlica oštrog brašna
0 kom krema:
7 kom žumanjaka
7 žlica oštrog brašna
7 žlica šećer
1 kom vanilin šećera
1 L mlijeka
0 kom dodatno:
2 kom šlag pjene
5 žlica mlijeka
Priprema
01.
02.
Pečeno tijesto prelij sa 5 žlica toplog mlijeka.
03.
l mlijeka stavi kuhati, pa kada zakipi u njega umiješaj prethodno dobro izmješanu smjesu od žumanjaka, šećera, vanilin šećera i brašna, pa uz miješanje kuhaj dok ne dobiješ gustu kremu.
04.
Prelij preko kolača. Stavi hladiti.
05.
Hladan kolač premaži sa 2 šlag pjene izrađene prema uputama na omotu i ostavi da se sve zajedno dobro ohladi (najbolje preko noći u hladnjaku).