Istuči čvrst snijeg d bjelanjaka. polagano dodavati šečer.
Sastojci
0 kom Kora od bjelanjaka
0 kom 9 bjelanjaka (ja stavila 10)
0 kom 250 g margarina (stavila 200g)
0 kom 4 dl slatkog tučenog vrhnja
0 kom voće prema želji; ovo sam
0 kom 300g šećera
0 kom 1 žlica jabučnog octa (ja stavila voćni ocat)
0 kom Krema
0 kom 9 žumanjaka
0 kom 4 žlice šećera
0 kom 4 žlice oštrog brašna
0 kom 2,5 dl mlijeka
0 kom 3 vanilin šećera (imam domaći pa stavila 3 velike žlice)
Priprema
01.
02.
strpljivo i polako mutiti, na kraju dodati 1 žlicu octa. mutiti.
03.
Peći u limu na papiru za pečenje je najbolje, oko 1 sat na 150C
04.
napomena; može i na obrnutom limu jer je masa dosta čvrsta…za kremu
05.
žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, dodati brašno mlijeko i kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
06.
u ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.
07.
tijesto se izreže na 3 dijela.
08.
namaže se slojem kreme pa se poslaže voće pa malo šlaga,
09.
pa opet kora, pa krema pa voće pa šlag
10.
premazati i cijeli kolač ostatkom šlaga.