Beze kora:
Sastojci
Priprema
Od bijelanjaka istucem cvrst snijeg (dali je dovoljno cvrst provjerim okretanjem posude),dodam secer i zlicu octa i dobro promijesam,stavim masni papir na tepsiju i rasporedim cvrst bjelanjak,pecem na 180°stupnjeva dok ne poprimi zlatno zuckastu boju,ako se malo napuse ne brinite to je normalno jer se ona u principu susi a ne doslovno pece.
Krema :
preostalih zumanjaka izmiksam sa brasnom,secerom,i vanili secerom,mlijeko staviti da prokuha pa dodati smjesu koju smo izmiksali pijenjacom cijeli vrijeme mijesam dok se ne zgusne ,pazite da se ne pojave grudice, u ohladenu kremu dodati margarin i dobro izmijesati (margarin ce kremi dat kompaktnost da bi se kasnije krema lakse mazala)
Slag
Istucem vrhnje za slag mikserom i stavim malo u frizider
Slaganje
Koru razrezem na 3jednaka dijela,stavim koru,kremu pa red voca po izboru pa slag,stavim drugu koru,kremu pa voce po izboru pa slag,stavim trecu koru,kremu pa voce po izboru sve premazem.kremom pa slagom.
Mozete je ukrasiti po izboru,tortu dobro ohladiti pa posluziti idealna je za ljetno vrijeme,kada je stavim u frizider poslazem limun oko nje da zadrzi svjez miris..
U slast ??