Lažna krempita

Lažna krempita

Sastojci

0 kom Biskvit
0 kom 7 žumanjaka
0 kom 3 pudinga od vanilije
0 kom 18 žlica šećera (može i malo manje)
0 kom 1 vanili šečer
0 kom 7 bjeljanjaka - snijeg
0 kom i još (može i bez ovoga)
0 kom jedam kompot višanja
0 kom malo šećera
0 kom 1 cijelo jaje
0 kom 8 žlica Šećera ( kristal)
0 kom 8 žlica ulja
0 kom 8 žlica vode
0 kom 8 žlica brašna
0 kom 1 1 prašak za pecivo
0 kom KREMA
0 kom 1 litra vode

Priprema

01.

BISKVIT:

02.

Umutite žumanjke i jedno cijelo jaje sa šećerom, dodajte ulje, malo brašna, vodu, pa ostatak brašna i p.za pecivo. Peći 15-ak min na 200 stupnjeva C. Ohlađenu koru prereži na dva dijela

03.

KREMA: Voda i šećer neka prokuha (ostavi malo vode za promješati pudinge) . U to dodati izmješani puding, kuhat dok se ne zgusne. u vruče umješati snijeg od bjelanjaka.

04.

PEMAZ OD VIŠANJA: (on nije obavezan, može i bez njega)

05.

Cijeli kompot od višanja (višnje i sok) izdinstajte sa šećerom (količina šečera po ukusu, više ako volite slađe i obrnuto) te dinstati dok se ne reducira odnosno ne postane gusto.

06.

Donju koru namazati s višnjama, dodati na to kremu, poklopiti drugom korom biskvita te ukrasiti po želji šećerom u prahu ili šlagom

07.

Posluživanje

08.

Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noči,

žena.hr
16.11.2016.