Lazanje sa špinatom

Lazanje sa špinatom

Sastojci

0 kom 300 g zamrznutog špinata
0 kom malo vode
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 250 g rajčica (iz limenke)
0 kom 2-3 žlice senfa, solju, paprom, muškatnim oraščićem, zdrobljenom majčinom dušicom, zdrobljenim origanom.
0 kom 100 g parmezana
0 kom 30 g maslaca
0 kom 30 g pšeničnog brašna
0 kom 500 ml (1/2 l) mlijeka 2-3 žlice bijelog vina
0 kom 250g goude
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom 15 g maslaca
0 kom Vrijeme pečenja
0 kom solju, paprom, nastruganim muškatnim oraščićem;
0 kom 250 g zelenih širokih lazanja
0 kom 3l kipuće slane vode
0 kom 1 žlicu ulja
0 kom 125 g luka
0 kom 20 g maslaca
0 kom 250 g mljevenog mesa (pola junećeg, pola svinjskog)

Priprema

01.

U dodati

02.

ocijediti, izrezati na krupne kockice, zajedno s tekućinom dodati mesu i pirjati dok tekućina ne postane kašasta, začiniti sa

03.

nastrugati

04.

rastopiti, posuti

05.

i kratko sve zajedno zagrijati, doliti

06.

dobro izmiješati šibom pazeći da se ne stvore grudice, zakuhati i kuhati oko 5 min, dodati parmezan, uz miješanje rastopiti, začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem, slojevito slagati u namazanu vatrostalnu posudu polovinu količine tijesta, mljeveno meso, polovinu bechamel-umaka i špinata; ostatak tijesta preliti ostatkom umaka, lazanje prekriti sa

07.

narezanog na ploške, posudu staviti u zagrijanu pećnicu, prepeći dok lazanje ne poprime zlatnosmeđu boju, eventualno prekriti aluminijskom folijom.

08.

oko 225

09.

oko 4

10.

oko 30 min.

11.

špinat otopiti na smanjenoj vatri, začiniti

12.

staviti u

13.

dodati

14.

kuhati miješajući oko 8-10min dok tjestenina ne bude skuhana, gotovu tjesteninu istresti u cjedilku, isplahnuti hladnom vodom, ocijediti, staviti na toplo,

15.

očistiti, sitno narezati,

16.

ugrijati, luk pržiti dok ne pocrveni,

17.

dodati, popržiti

18.

očistiti, sitno nasjeckati ili protisnuti, dodati mesu;

žena.hr
5.5.2015.