Veće rajčice operemo, očistimo i narežemo na kockice. Češnjak i luk očistimo i tkaođer narežemo na kockice. Povrće za juhu narežemo na manje komade.
Sastojci
Priprema
U posudi zagrijemo ulje i pirjamo luk i češnjak. Dodamo rajčice i povrće za juhu. Posolimo, popaprimo i kuhamo dok ne nastane gusti umak.
U drugom loncu za umak bechamel zagrijemo maslac i lagano pržimo brašno. U brašno pjenjačom umiješamo mlijeko. Miješamo dok ne dobijemo gusti umak. Začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Šunku narežemo na kockice. Gaudu naribamo. Listove lazanja pripremimo prema uputama s pakovanja.
Pečnicu zagrijemo na 200°C. Namastimo vatrostalnu posudu. Na dno posložimo listove lazanja. Zatim sloj po sloj stavljamo umak od rajčica, šunku, bechamel umak i ribani sir. Postupak ponavljamo dok ne potrošimo sve sastojke. Lazanje stavimo u pečnicu oko pola sata.
Mini rajčice operemo, narežemo na ploške i prekrivamo pečeno lazanje. Posolimo i popaprimo te natrgamo komadiće topljenog sira i posipamo po rajčicama. Stavimo u pećnicu još 10 minuta.