Lazanje od rajčica

Lazanje od rajčica

Sastojci

0 kom Sastojci za 6 osoba
0 kom 1 kg zrelih rajčica
0 kom 750 ml mlijeka
0 kom listići bosiljka
0 kom muškatni oraščić
0 kom 400 g šunke
0 kom 250 g gaude
0 kom 4 listića topljenog sira
0 kom 15 listova lazanja
0 kom 200 g mini rajčica
0 kom 1 režanj češnjaka
0 kom 1 svežnjić povrća za juhu
0 kom 60 g maslaca
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 50 g brašna
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 100 g luka

Priprema

01.

Veće rajčice operemo, očistimo i narežemo na kockice. Češnjak i luk očistimo i tkaođer narežemo na kockice. Povrće za juhu narežemo na manje komade.

02.

U posudi zagrijemo ulje i pirjamo luk i češnjak. Dodamo rajčice i povrće za juhu. Posolimo, popaprimo i kuhamo dok ne nastane gusti umak.

03.

U drugom loncu za umak bechamel zagrijemo maslac i lagano pržimo brašno. U brašno pjenjačom umiješamo mlijeko. Miješamo dok ne dobijemo gusti umak. Začinimo solju, paprom i muškatnim oraščićem.

04.

Šunku narežemo na kockice. Gaudu naribamo. Listove lazanja pripremimo prema uputama s pakovanja.

05.

Pečnicu zagrijemo na 200°C. Namastimo vatrostalnu posudu. Na dno posložimo listove lazanja. Zatim sloj po sloj stavljamo umak od rajčica, šunku, bechamel umak i ribani sir. Postupak ponavljamo dok ne potrošimo sve sastojke. Lazanje stavimo u pečnicu oko pola sata.

06.

Mini rajčice operemo, narežemo na ploške i prekrivamo pečeno lazanje. Posolimo i popaprimo te natrgamo komadiće topljenog sira i posipamo po rajčicama. Stavimo u pećnicu još 10 minuta.

žena.hr
11.10.2010.