-Napraviti umak bolognese - mljeveno meso popržiti na luku, dodati vegetu, vino i pasiranu rajčicu pa kuhati dok se ne zgusne.
Sastojci
0 kom Barilla lazanje (nije ih potrebno kuhati)
0 kom 80 dag miješanog mljevenog mesa
0 kom 3 žličice podravkine vegete
0 kom 1 glavica luka
0 kom 2 dl vina
0 kom 3-4 dcl pasirane rajčice
0 kom 40 dag sira gaude ili podravca
0 kom 0,5 l bešamela (domaćeg ili dukatovog)
Priprema
01.
02.
-U pleh (34x25 cm) slagati redom: malo bešamela, lazanje, umak bolognese, ribani sir i tako ukupno tri puta pa na kraju preliti sa preostalim bešamelom.
03.
-Peći na 220 C,30 minuta.
04.
05.
NAPOMENA
06.
KAKO NE BI BILI RAZNORAZNI KOMENTARI..RECEPT JE SKINUT SA INTERNETA..KAO ŠTO PIŠE..RECEPT JE OD "MASATERE"..
07.
receptiizmojebiljeznice.blogspot.com/2009/02/socne-lazanje.html