Latke

Latke

Sastojci

0 kom • 700 g oguljenog i naribanog krumpira
0 kom • 3 jaja,
0 kom • 60 g sitno sjeckanog luka
0 kom • 45 g brašna
0 kom • 15 g sitno sjeckanog peršina
0 kom • 9 g soli
0 kom • 3 g papra

Priprema

01.

Krumpir dobro oprati, obrisati koru a onda oguliti i naribati na rezance a zatim stisnuti između dlanova i ocijediti.

02.

Dodati sol, papar, razmučena jaja i promiješati, a onda dodati brašno. Tako spravljenu smjesu drvenom kuhačom stavljati na vrelo ulje, lagano pritisnuti da se oblikuje (vidi sliku) i pržiti s obje strane 5 do 6 minuta dok dobije zlatnu boju.

03.

Svaki komad staviti na papirnatu salvetu da upije višak masnoće.

04.

Dobar tek.

žena.hr
1.11.2009.