Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju te je ocijedite.
Sastojci
0 kom 250 g široke tjestenine
0 kom 200 ml umaka od rajčice za tjesteninu
0 kom 100 ml vrhnja
0 kom sol
0 kom papar
0 kom nasjeckani peršin
0 kom 150 g mrvljene goude
0 kom ulje
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 1 sitno nasjeckana mrkva
0 kom 1 manji celer, sitno nasjeckan
0 kom 500 g mljevene puretine
0 kom 1 žlica brašna
0 kom 100 ml mlijeka
Priprema
01.
02.
Namastite vatrostalnu posudu za pećnicu te na dno rasporedite umak od rajčice. Na umak dodajte tjesteninu. Posipajte sa pola sira.
03.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
04.
U većoj tavi zagrijte ulje. Dodajte luk, mrkvu i celer te pržite 5 minuta. Dodajte puretinu i držite na vatri 4-5 minuta.
05.
Dodajte brašno i miješajte 2 minute. Dodajte mlijeko i vrhnje te zavrijte. Smanjite vatru i pirjajte uz miješanje 4-5 minuta. Posolite, popaprite i posipajte peršinom, a zatim nanesite preko tjestenine. Posipajte sa preostalim sirom.
06.
Pecite 20-25 minuta.