Skuhajte lasagne prema uputama na pakiranju te ih dobro ocijedite.
Sastojci
0 kom 9 listova lasagne tjestenine
0 kom ulje
0 kom sol i papar
0 kom 2 zamućena jaja
0 kom 500 g svježeg kravljeg sira
0 kom 100 g mrvljene mozzarelle
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 1 zelena paprika, sitno narezana
0 kom 200 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom 1 sitno nasjeckani režanj češnjaka
0 kom 300 g kobasice od purećih prsa
0 kom mješavina mediteranskih začina
0 kom 1 staklenka umaka od rajčice
0 kom 30 g naribanog parmezana
Priprema
01.
02.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
03.
U tavi na ulju 5 minuta pržite luk, papriku, gljive i češnjak. Dodajte puretinu te držite na vatri još 10 minuta uz često miješanje. Dodajte začine i umak od rajčice. Malo smanjite vatru te pirjajte 10 minuta uz povremeno miješanje.
04.
U zdjelici pomiješajte parmezan, sol, papar, jaja i kravlji sir.
05.
U vatrostalnu posudu za pećnicu stavite 3 lista lasagne. Dodajte sloj mesa te prekrijte sa još 3 lista lasagne. Dodajte novi sloj sa parmezanom i mesom. Prekrijte sa preostalim listovima lasagne te na vrh rasporedite preostalu smjesu sa parmezanom i smjesu sa mesom.
06.
Posipajte sa mozzarellom te pecite 45 minuta.