Lasagne

Lasagne

Sastojci

0 kom 1paket lasagna kora (lidl)
0 kom 500 g mljevenog miješanog mesa
0 kom Malo maslaca
0 kom Brašno
0 kom Mlijeko
0 kom Vrhnje
0 kom Vegeta
0 kom 1 veća glavica luka
0 kom 2 srednje mrkve
0 kom 1 konzerva pelata
0 kom 1 pasirana rajčica 500 ml
0 kom Sir
0 kom Začini po volji ( sol i papar)
0 kom Češnjak
0 kom Za bešamel ( radim odokativno nažalost)

Priprema

01.

Luk nasjeckati i popržiti na ulju

02.

Dodati meso i mješati da ne nastanu grudice

03.

Peći u pećnici 30 min na 180-200°

04.

Izvaditi iz pećnice i pokriti krpom 10-15 min da se stegnu i ohlade.

05.

Poslužiti uz omiljenu salatu.

06.

Dobar tek

07.

Zatim dodati mrkvu

08.

Nakon par min zaliti sa pelateom i dodati češnjak

09.

Dok zakipi sve dodati i pasiranu rajčicu i pustit da krčka na laganoj vatri 20ak min

10.

Otopiti maslac na tavi i polako mješajući dodavati brašno da se dobije gusta smjesa

11.

Zatim lagano dodavati mlijeko i pustiti da polako proključa i da se brašno stegne

12.

Dodati 1 vrhnje i žlicu vegete ( po volji)

13.

U protvan preliti smjese bešamela da pokrije dno i posložit kore, ponovo preliti bešamelom i mesnim umakom ( količina po volji, da nije ni premalo ni previše te ponovo bešamelom

14.

I tako redati do zadnjih kora koje samo treba preliti bešamelom i posuti ribanim sirom

žena.hr
29.10.2017.