Luk nasjeckati i popržiti na ulju
Sastojci
Priprema
Dodati meso i mješati da ne nastanu grudice
Peći u pećnici 30 min na 180-200°
Izvaditi iz pećnice i pokriti krpom 10-15 min da se stegnu i ohlade.
Poslužiti uz omiljenu salatu.
Dobar tek
Zatim dodati mrkvu
Nakon par min zaliti sa pelateom i dodati češnjak
Dok zakipi sve dodati i pasiranu rajčicu i pustit da krčka na laganoj vatri 20ak min
Otopiti maslac na tavi i polako mješajući dodavati brašno da se dobije gusta smjesa
Zatim lagano dodavati mlijeko i pustiti da polako proključa i da se brašno stegne
Dodati 1 vrhnje i žlicu vegete ( po volji)
U protvan preliti smjese bešamela da pokrije dno i posložit kore, ponovo preliti bešamelom i mesnim umakom ( količina po volji, da nije ni premalo ni previše te ponovo bešamelom
I tako redati do zadnjih kora koje samo treba preliti bešamelom i posuti ribanim sirom