Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese

Sastojci

0 kom 400 g Barilla lazanje (nije ih potrebno kuhati)
0 kom 600 g miješanog mljevenog mesa
0 kom sol i papar
0 kom 1 šalica pasirane rajčice
0 kom 40 dag sira gaude ili podravca
0 kom 0,5 l bešamela (domaćeg ili dukatovog)
0 kom DOMAĆI BEŠAMEL:
0 kom 60 g maslaca
0 kom 3 žlice brašna
0 kom 1/2 l mlijeka
0 kom 1/2 žličice muškatnog oraščića
0 kom 100 g parmezana
0 kom 3 žličice podravkine vegete
0 kom 1 žličica crvene mljevene paprike (slatka)
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 30 g maslaca
0 kom 1 glavica fino sjeckanog luka
0 kom 1 ribana mrkvica
0 kom sjeckani peršin
0 kom bosiljak (1-3 svježa listića, može i sušeni)

Priprema

01.

-Na umjerenoj vatri na ulju i maslacu popržite luk, celer i mrkvu. Dodajte papriku.

02.

- Pojačajte vatru i dodajte meso.

03.

naribani sir

04.

posljednji red bogato pokrijte naribanim sirom - najbolje parmezanom.

05.

Pecite dok ne poprimi zlatnožutu boju 35-45 min.

06.

Dinstajte meso dok ne dobije lijepu smeđu boju uz povremeno miješanje i dodavanje vrele vode.

07.

- Dodajte vegetu, peršin, bosiljak, sol i papar prema ukusu.

08.

- Kuhajte do vrenja, zatim smanjite temp. i pustite da se kuha 45 min.

09.

-Pripremite BEŠAMEL: istopite maslac, dodajte brašno i miješajte 1 minutu. Maknite s vatre i postupno dodavajte mlijeko. Vratite na vatru i miješajte dok se ne zgusne. Miješajte još minutu i dodajte sol i muškatni oraščić. Da se sos ne skori, poklopite plastičnim poklopcem ili komadićem folije.

10.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

11.

U tepsiji slažite redom dok ne potrošite sastojke:

12.

red tijesta - prelijte bešamelom

13.

red umaka s mesom

žena.hr
4.4.2012.