-Na umjerenoj vatri na ulju i maslacu popržite luk, celer i mrkvu. Dodajte papriku.
Sastojci
Priprema
- Pojačajte vatru i dodajte meso.
naribani sir
posljednji red bogato pokrijte naribanim sirom - najbolje parmezanom.
Pecite dok ne poprimi zlatnožutu boju 35-45 min.
Dinstajte meso dok ne dobije lijepu smeđu boju uz povremeno miješanje i dodavanje vrele vode.
- Dodajte vegetu, peršin, bosiljak, sol i papar prema ukusu.
- Kuhajte do vrenja, zatim smanjite temp. i pustite da se kuha 45 min.
-Pripremite BEŠAMEL: istopite maslac, dodajte brašno i miješajte 1 minutu. Maknite s vatre i postupno dodavajte mlijeko. Vratite na vatru i miješajte dok se ne zgusne. Miješajte još minutu i dodajte sol i muškatni oraščić. Da se sos ne skori, poklopite plastičnim poklopcem ili komadićem folije.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U tepsiji slažite redom dok ne potrošite sastojke:
red tijesta - prelijte bešamelom
red umaka s mesom