lambadica

lambadica

Sastojci

0 kom Za koru
0 kom 6 jaja
0 kom Bijela krema
0 kom 500 ml mlijeka
0 kom 1 margarin za kreme
0 kom 12 žlica šećera
0 kom 6 žlica brašna ili 3 gustina i 3 brašna
0 kom Čokolada
0 kom 1 čokolada za kuhanje 100 gr margarina
0 kom 4 žlice vode
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 150 gr šećera
0 kom 150 gr brašna
0 kom Žuta krema
0 kom 2 dl gustog soka od narandže
0 kom 8 dl vode
0 kom 3 pudinga od vanilije ( Dolcela )
0 kom 8 žlica šećera
0 kom petit keksi

Priprema

01.

KORA

02.

Prvo umutiti bjelanjke u snijeg.

03.

BIJELA KREMA

04.

žlica brašna sa 6 žlica šećera umutiti kao puding oduzimajući od 500 ml mlijeka. Zakuhati kao puding. Prije toga umutiti margarin za kreme sa 6 žlica šećera i dodati ohlađenu bijelu kremu. Sve zajedno dobro umutiti. Kremu premazati preko petit keksa. ČOKOLADA

05.

žlice vode, 3 žlice šećera i izlomljenu čokoladu staviti na laganu vatru da se otapa. Ne smije kuhati. Stalno miješati. Kada se istopi dodati margarin neka se istopi. Takvu kompletnu čokoladu preliti preko bijele kreme.

06.

Najbolje je ostaviti kolač 24 h na hladno kako bi se svi sastojci lijepo spojili.

07.

Poslužite uz kavicu. :)

08.

Žutanjke umutiti sa 150 gr šećera te dodavati izmjenično žlicu brašna pa snijega od bjelanjaka.

09.

Tako sve zajedno miješati kuhačom.

10.

Peći na 180°, 15 min.

11.

ŽUTA KREMA

12.

U posudu staviti 8 dl vode i 2 dl gustog soka.

13.

Pripremiti puding kao i obično, samo umjesto mlijeka za razmućenje pudinga oduzeti sok.

14.

U sok zakuhati puding i preliti vruću kremu preko kore.

15.

Preko žute kore redati petit kekse.

žena.hr
2.5.2014.