1. Zagrijte pećnicu na 170°C. 2. Ogulite krumpire i narežite ih na tanke ploške. Posložite ih na teflonski lim, poškropite 1 žlicom maslinova ulja, začinite i pecite 15 minuta. 3. Uzmite veliku, vatrostalnu tavu, promjera otprilike 20 cm i dubine 4 cm. U toj tavi zagrijte preostalo ulje, dodajte luk i uz povremeno miješanje pržite 5 minuta na umjereno jakoj vatri. Izvadite krumpire iz pećnice i posložite ih u tavu u kojoj se pekao luk. Na sloj krumpira stavite sloj luka. 4. Lagano istucite jaja i vlasac pa ih prelijte preko krumpira i luka. Začinite paprom i soli. Stavite tavu u pećnicu i pecite još 30 minuta. 5. Poslužite vruće ili na sobnoj temperaturi.
Sastojci
0 kom 3 velika krumpira 3 žlice maslinova ulja sol i papar 1 luk, narezan na tanke kolutiće 5 jaja 3 žlice nasjeckanog vlasca
Priprema
01.
02.
Izvor: Talijanska kuharica, Gino D'Acampo
03.
Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb
IzdavačTalijanska kuharica, Gino D'Acampo
NakladnikMozaik knjiga, Zagreb