Lagana rolada kakao i naranča

Lagana rolada kakao i naranča

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 4 jaja
0 kom  pola naranče (sok, naribana korica)
0 kom ekstrakt vanilije
0 kom 6 žlica šećera u prahu
0 kom 2 do 3 žlice gustina
0 kom 3 žlice kakaa
0 kom 2 žličice praška za pecivo
0 kom Krema:
0 kom 1 puding od vanilije
0 kom 150 g maslaca ili margarina
0 kom 6 žlica šećera u prahu

Priprema

01.

 Zagrijte pećnicu na 250 °C. Napravite pjenastu smjesu od jaja i šećera.

02.

 Izmiješajte prašak za pecivo, kakao, gustin te ga prosijte u smjesu od jaja. Sjedinite smjesu pjenjačom.

03.

Ulijte smjesu u kalup (pravokutni) 30 x 40 cm obložen papirom za pečenje. Provjerite nakon 5 minuta. Treba oko 10 minuta da se biskvit u potpunosti ispeče. Ohladite biskvit u mokroj krpi i za to vrijeme pripremite kremu.

04.

Za kremu skuhati puding od vanilije. Ostaviti da se hladi.

05.

Izraditi margarin sa šećerom pa dodati ohlađeni puding. Gustu kremu razrijediti sokom od naranče. Aromatizirati koricom naranče i ekstraktom vanilije po želji.

06.

 Premažite biskvit kremom i zarolajte počevši od duže strane.

07.

Roladu čuvati na hladnom.

žena.hr
22.3.2017.