Lagana rolada kakao i naranča

Lagana rolada kakao i naranča

Sastojci

0 kom Biskvit: 4 jaja 6 žlica šećera u prahu 2 do 3 žlice gustina 3 žlice kakaa 2 žličice praška za pecivo Krema: 1 puding od vanilije 150 g maslaca ili margarina 6 žlica šećera u prahu pola naranče (sok, naribana korica) ekstrakt vani

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 250 °C. Napravite pjenastu smjesu od jaja i šećera. Izmiješajte prašak za pecivo, kakao, gustin te ga prosijte u smjesu od jaja. Sjedinite smjesu pjenjačom. Ulijte smjesu u kalup (pravokutni) 30 x 40 cm obložen papirom za pečenje. Provjerite nakon 5 minuta. Treba oko 10 minuta da se biskvit u potpunosti ispeče. Ohladite biskvit u mokroj krpi i za to vrijeme pripremite kremu. Za kremu skuhati puding od vanilije. Ostaviti da se hladi. Izraditi margarin sa šećerom pa dodati ohlađeni puding. Gustu kremu razrijediti sokom od naranče. Aromatizirati koricom naranče i ekstraktom vanilije po želji. Premažite biskvit kremom i zarolajte počevši od duže strane. Roladu čuvati na hladnom.

žena.hr
31.10.2018.