Kvinoja pizza

Kvinoja pizza

Sastojci

0 kom 240 g kvinoje ili gotovog tijesta za pizzu 180 ml Alpro rižinog vrhnja za kuhanje 2 žlice maslinovog ulja 2 žlice mediteranskih začina po želji svježe mljeveni papar i sol 4 crvene paprike 1 crveni luk 2 režnja češnjaka 2 velike žlice paste

Priprema

01.

Večer ranije ili odmah ujutro prije serviranja pizze namočite kvinoju i pustite da odstoji barem 8 sati. 2.Za umak; na četvrtine narežite crvene paprike, odstranite sjemenke i grilajte ih 10 minuta dok ne potamne. Nakon što se ohlade na zatvorenom, folijom prekrivenom pladnju, ogulite i narežite na komadiće. U tavi zagrijte malo ulja i prodinstajte luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte pastu ili umak od rajčice, aceto balsamico po želji, 100 ml Alpro rižinog vrhnja za kuhanje, paprike, sol i papar i pirjajte miješajući 15 minuta na laganoj vatri. Po želji dodajte mediteranskih začina. 3.Zagrijte pećnicu na 230°C. Ispranu i osušenu kvinoju stavite u blender i miksajte dodajući 80ml Alpro rižinog vrhnja za kuhanje sve dok tekstura ne postane glatko i gusto tijesto. Dodajte dvije žlice maslinovog ulja, mediteranske začine, sol i papar. Na namašćeni pladanj stavite papir za pečenje. Ravnomjerno razvucite tijesto za pizzu i zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 do 15 min. 4.Kratko na maslacu prepržite gljive narezane na kriške s kolutovima crvenog luka. Začinite mljevenom solju i paprom. Koru kvinoja pizze nadjenite pripremljenim umakom crvenih paprika i rajčica, grilanim gljivama i lukom te mrvljenim kozjim ili sirom po želji. Začinite mediteranskim začinima. Poslužite odmah toplo uz salatu od rikole.

žena.hr
25.11.2015.