Luk nasjeckaj na sitno, stavi ga na hladno maslinovo ulje i polako zagrijavaj uz miješanje, dok ne bude staklast. Dodaj mješavinu povrća i nastavi dinstati na laganoj vatri uz podlijevanje sa vrlo malo vode, najbolje da se dinsta u vlastitom soku.
Sastojci
0 kom 1 šalica (od 2 dl) kus kusa
0 kom 1,25 šalica vode
0 kom 1 žličica limuna
0 kom 1 žlica maslinovog ulja
0 kom himalajska sol
0 kom 2 žlice sojinog umaka
0 kom 1 glavica luka
0 kom mješano povrće (kineska mješavina povrća ili mješavina za đuveč, po volji uz dodatak još graška ili sl.)
Priprema
01.
02.
Nakon petnaestak minuta dodati umak od soje, po želji posoliti. Pazite da ne presolite jer je sojin umak dosta slan.
03.
Zagrijati vodu do ključanja i tom vodom preliti kus kus. Pustiti da stoji pet minuta, a onda ga viljuškom prorahliti i nakon par minuta mu dodati limunov sok i maslinovo ulje. Poslužiti uz povrće, a oboje kao prilog mesu ili samostalno jelo.