Kus-kus s povrćem

Kus-kus s povrćem

Sastojci

0 kom 1 šalica (od 2 dl) kus kusa
0 kom 1,25 šalica vode
0 kom 1 žličica limuna
0 kom 1 žlica maslinovog ulja
0 kom himalajska sol
0 kom 2 žlice sojinog umaka
0 kom 1 glavica luka
0 kom mješano povrće (kineska mješavina povrća ili mješavina za đuveč, po volji uz dodatak još graška ili sl.)

Priprema

01.

Luk nasjeckaj na sitno, stavi ga na hladno maslinovo ulje i polako zagrijavaj uz miješanje, dok ne bude staklast. Dodaj mješavinu povrća i nastavi dinstati na laganoj vatri uz podlijevanje sa vrlo malo vode, najbolje da se dinsta u vlastitom soku.

02.

Nakon petnaestak minuta dodati umak od soje, po želji posoliti. Pazite da ne presolite jer je sojin umak dosta slan.

03.

Zagrijati vodu do ključanja i tom vodom preliti kus kus. Pustiti da stoji pet minuta, a onda ga viljuškom prorahliti i nakon par minuta mu dodati limunov sok i maslinovo ulje. Poslužiti uz povrće, a oboje kao prilog mesu ili samostalno jelo.

žena.hr
15.3.2018.