Kupus kifle

Kupus kifle

Sastojci

1 kg glatkog brašna
1 kom svježi kvasac
1 žlica soli
2 žlice šećer
3 dcl ulja
250 g margarina
3 kom žumanjaka
4 žlice glatkog brašna
1 kom kiselo vrhnje

Priprema

01.

Staviti kvasac u mlaku vodu da se uzdigne pa zamijesiti tijesto od kile brašna, 1 žlice soli, 1 žlice šećera, mlijeka i ulja.

02.

Tijesto se ostavi da se digne dok se ne udvostruči.

03.

Zatim se tijesto lagano premijesi i podijeli na tri dijela. Ostaviti da kratko odstoji,možda 15 minuta.

04.

Svaku lopticu razvaljati u pravokutnik (kao za gužvaru),namazati kremom te zarolati. Krema je margarin, žumanjci, žlica soli, 4 žlice brašna i kiselo vrhnje.

05.

Stisnuti rubove da ne izađe krema i rezati rubom malog tanjura trokute.

06.

Namazati kiflice žumanjkom te posuti kimom,sezamom,makom ili origanom.

žena.hr
24.8.2010.