Staviti kvasac u mlaku vodu da se uzdigne pa zamijesiti tijesto od kile brašna, 1 žlice soli, 1 žlice šećera, mlijeka i ulja.
Sastojci
1 kg glatkog brašna
1 kom svježi kvasac
1 žlica soli
2 žlice šećer
3 dcl ulja
250 g margarina
3 kom žumanjaka
4 žlice glatkog brašna
1 kom kiselo vrhnje
Priprema
01.
02.
Tijesto se ostavi da se digne dok se ne udvostruči.
03.
Zatim se tijesto lagano premijesi i podijeli na tri dijela. Ostaviti da kratko odstoji,možda 15 minuta.
04.
Svaku lopticu razvaljati u pravokutnik (kao za gužvaru),namazati kremom te zarolati. Krema je margarin, žumanjci, žlica soli, 4 žlice brašna i kiselo vrhnje.
05.
Stisnuti rubove da ne izađe krema i rezati rubom malog tanjura trokute.
06.
Namazati kiflice žumanjkom te posuti kimom,sezamom,makom ili origanom.