U mlako mlijeko dodati šećer i kvasac i pustiti da se kvasac digne
Sastojci
0 kom 500 g glatkog brašna
0 kom 1 kvasac
0 kom 1 žličica šećera
0 kom 2 žličice soli
0 kom 3 dl mlakoga mlijeka
0 kom 30 ml ulja
0 kom 100 g maslaca (može i margarin za kolače)
0 kom 1 jaje
0 kom punjene po želji (vrhnje ili kao pizza salama, sir, malo kečapa...)
Priprema
01.
02.
Kad je kvasac spreman, dodati ga u brašno, dodati sol i ulje i zamjesiti tijesto. Ostaviti tijesto da se digne.
03.
Izmutite jedno jaje vilicom
04.
Kad je tijesto gotovo, podijelite ga na 2 dijela. Namažite uljem površinu na kojoj ćete ga razvaljati u oblik pravokutnika na debljinu od oko 3 mm.
05.
Na tijesto naribajte pola margarina te punjenje koje želite Pažljivo zamotajte sve skupa kao gužvaru i režite trokute.
06.
Poredajte ih u lim na papir za pečenje, premažite jajetom i pospite po želji kimom, sezamom, lanom...
07.
Peći na 180°C dok ne porumene.