Kung pao piletina

Kung pao piletina

Sastojci

0 kom ulje
0 kom 300 g cvjetova brokule
0 kom 1 žličica škroba
0 kom 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 50 g kikirikija
0 kom đumbir
0 kom 2 žlice vode
0 kom 1/2 žličice mljevene crvene paprike
0 kom 500 g pilećeg mesa, narezanog na manje komadiće
0 kom 100 ml kokošjeg temeljca
0 kom 2 žlice hoisin umaka
0 kom 2 žlice rižinog octa
0 kom 2 žlice sojinog umaka

Priprema

01.

U tavi zagrijte ulje te 1-2 minute pržite brokulu sa malo đumbira. Dodajte vodu te držite na vatri još 2 minute. Maknite brokulu iz tave te je držite na toplom.

02.

U tavi zagrijte još malo ulja. Dodajte piletinu, malo đumbira i crvenu papriku. Držite na vatri 4-5 minuta uz miješanje.

03.

Pomiješajte temeljac i sljedećih 5 sastojaka (do češnjaka). Dodajte u tavu te držite na vatri 1-2 minute.

04.

U tavu vratite brokulu i kikiriki te pomiješajte.

05.

Poslužite sa kuhanom rižom.

žena.hr
12.9.2008.