Kuhana juneća prsa u umaku od hrena

Kuhana juneća prsa u umaku od hrena

Sastojci

0 kom 500 g junećih prsa, 4 kosti s moždinom
0 kom 1 1/2 l hladne vode
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 30 g maslaca
0 kom 40 g brašna
0 kom 500 ml (1/2 l) juhe
0 kom 2 vrhom pune žlice hrena (iz staklenke)
0 kom Prilog:

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, zakuhati u

02.

u otvorenom loncu na pritisak,

03.

krumpir s vlascem ili peršinom, glazirana mrkva ili miješana salata.

04.

oguliti, prepoloviti i popržiti s malo otopljenog margarina dok ne požuti,

05.

očistiti, oprati, grubo narezati, meso, luk i zelenje dodati kostima i kuhati nekoliko minuta; odstraniti pjenu, zatvoriti lonac i kuhati kuhano meso izrezati na ploške, složiti na zagrijan pladanj i staviti na toplo, juhu ocijediti.

06.

Za umak od hrena

07.

rastopiti u otvorenom loncu na pritisak, dodati

08.

popržiti uz stalno miješanje dok brašno ne požuti, dodati

09.

miješati šibom da se ne stvore grudice; umak kuhati oko 5 minuta,

10.

umiješati u umak, začiniti solju i limunovim sokom po ukusu, umak preliti preko mesa

11.

oko 45 min

žena.hr
21.8.2013.