isprati u hladnoj tekućoj vodi, zakuhati u
Sastojci
0 kom 500 g junećih prsa, 4 kosti s moždinom
0 kom 1 1/2 l hladne vode
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 30 g maslaca
0 kom 40 g brašna
0 kom 500 ml (1/2 l) juhe
0 kom 2 vrhom pune žlice hrena (iz staklenke)
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
u otvorenom loncu na pritisak,
03.
krumpir s vlascem ili peršinom, glazirana mrkva ili miješana salata.
04.
oguliti, prepoloviti i popržiti s malo otopljenog margarina dok ne požuti,
05.
očistiti, oprati, grubo narezati, meso, luk i zelenje dodati kostima i kuhati nekoliko minuta; odstraniti pjenu, zatvoriti lonac i kuhati kuhano meso izrezati na ploške, složiti na zagrijan pladanj i staviti na toplo, juhu ocijediti.
06.
Za umak od hrena
07.
rastopiti u otvorenom loncu na pritisak, dodati
08.
popržiti uz stalno miješanje dok brašno ne požuti, dodati
09.
miješati šibom da se ne stvore grudice; umak kuhati oko 5 minuta,
10.
umiješati u umak, začiniti solju i limunovim sokom po ukusu, umak preliti preko mesa
11.
oko 45 min
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb