Oguliti krumpir, presjeći na pola i kuhati u slanoj vodi cca 25min. (dok se ne skuha ;)
Sastojci
Priprema
Gljive očistiti i prerezati na pola.
Razgrnuti gljive prema kraju tave i u sredinu dodati 20g maslaca, otopiti i uz miješanje posuti 25g brašna.
Preliti sa 400ml povrtnog temeljca, zatim preliti šlagom.
Prokuhati i kuhati još minuticu te dodati i kuglice.
Još kratko prokuhati.
KRUMPIR PIRE:
Ugrijati mlijeko i 50g maslaca i začiniti sa soli i muškatnim oraščićem.
Ocijediti krompir i grubo ga zgnječiti, zatim dodati ugrijano mlijeko.
BON APETIT!
Pecivo (ili deblju šnitu kruha) potopiti u malo tople vode.
Jedan luk očistiti i isjeckati na kockice.
Mljeveno meso, jaje, luk, senf, izmrvljeno pecivo, jednu i po žličicu soli i žličicu papra mijesiti zajedno i formulirati kuglice.
Ugrijati 3 žlice ulja u tavi, kuglice peći cca 8min (dok lijepo ne dobiju boju).
Izvaditi kuglice. Dodati ostale 3 žlice ulja.
Zatim popržiti gljive, dodati ostala 2 luka nasjeckana na kockice, pržiti još malo sve skupa (dok voda ne ispari), posoliti, popapriti.