) Krumpire operite,ogulite,narežite na veće komade,zalijte vodom,dodajte sol i kim pa skuhajte.Ocijedite vodu i ohladite.Slaninu i luk nasjeckajte na kockice.Prvo popržite luk da postane staklast pa dodajte slaninu i popržite oko 5 minuta.Peršin isto nasjeckajte.
Sastojci
0 kom 50 dag oguljenoga krumpira
0 kom sol,
0 kom prstohvat kima,
0 kom papar
0 kom 12,5 dag ploški slanine
0 kom 1 veći luk
0 kom 50 ml ulja
0 kom 3 grančice peršina(ili 2-3 žličice sušenoga)
0 kom 1 jaje
0 kom maslac za prženje
Priprema
01.
02.
) Ohlađene krumpire protisnite u pire,dodajte ohlađeni luk s slaninom,peršin i sol.Na kraju dodajte razmućeno jaje,popaprite i izmješajte.Mokrim dlanovima oblikujte kuglice promjera 3 cm,uvaljajte ih u brašno te ih popržite na maslacu ili vrućem ulju sa svih strana dok ne postanu hrskave.Ako je smjesa od krumpira prerijetka,povežite je krušnim mrvicama.
03.
Ja sam radila od ostatka pirea od rucka, nisam dodala persin. Ovo je odlican nacin za iskoristiti pire.
04.
Kuglice su zasitne i ukusne, mogu biti kao glavno jelo, uz zelenu salatu. Osobno su mi bolje kad se (pr)ohlade.Pekla sam na masti.