Kruške u mekanom omotaču

Kruške u mekanom omotaču

Sastojci

0 kom TIJESTO
0 kom cca 400 g brašna
0 kom 5-6 krušaka (naribati)
0 kom 1 žličica cimeta
0 kom 1-2 žlice šečera
0 kom sok od pola limuna
0 kom I još malo margarina
0 kom jaje za premazivanje
0 kom 1/2 svježeg kvasca
0 kom 1 dl mlika
0 kom pola šalice od kave ulja
0 kom 1jaje
0 kom 1 žlica šećera u prahu
0 kom malo soli
0 kom malo mineralne vode
0 kom NADJEV

Priprema

01.

TIJESTO:

02.

Brašno prosijte te dodajte prstohvat soli, milko ugrijte da mude mlako. U posebnu šalicu izmrvite kvasac, dodajte malo šećera i mlako mliko promješajte i pustite nekih 5 min da nadođe. U međuvremenu razmutite jaje zajedno s uljem. U tijesto dodajte nadošli kvas i razmučeno jaje s uljem, miješajte tijesto, a ako je potrebno dodajte malo mineralne. Trebate dobiti lipo jednolično mekano tijesto koje se ne lijepi. Pustite ga da ostoji minimalno jedan sat.

03.

Nako toga tijesto premjesite, pa ga izvaljajte, na njega naribajte malo margarina, pa preklopite, pa ponovite postupak još jedan put, Nakon toga podjelite tijesto na dva dijela i razvaljajte ga na velićinu pleha u koji će te peći.

04.

Pleh malo nauljite i stavite jedan dio tijesta na dno, Dodajte kruške koje ste naribali i pomješali sa šećerom cimetom i limunom. Na njih stavite drugi komad tijesta, kojeg malo izbodete čačkalicom i premažete jednim razmučenim jajom. Pecite nekih pola sata u ugrijanoj pečnici na 180 stupnjeva

05.

Pečeno posujte šećerom u prahu

žena.hr
14.4.2014.