Kruščići s grožđicama

Kruščići s grožđicama

Sastojci

0 kom 50 g maslaca i maslac za namašćivanje 250 g pšeničnog tipa 405 te brašno za posipanje 2 žličice praška za pecivo prstohvat soli 30 g šećera 30 g grožđica ili svijetlih grožđica bez sjemenki 125 ml mlijeka 2 - 3 žlice

Priprema

01.

minuta PEČENJE 10 - 12 minuta ZA 8 - 10 komada

02.

Priprema 1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Lim za pečenje namastite i obložite masnim papirom. 2. U srednje veliku zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo i sol pa umiješajte šećer. 3. Dodajte maslac pa od svega napravite mrvičastu smjesu. Dodajte grožđice. 4. Ulijte tri četvrtine mlijeka pa žlicom sve brzo izmiješajte. Preostalo mlijeko dodajte ako se tijesto previše mrvi. Ne mijesite prejako da kruščići ne budu tvrdi. 5. Na malo pobrašnjenoj radnoj plohi tijesto razvaljajte u list debljine 2 cm. 6. Pobrašnjenim malim metalnim kalupom za sitne kolače (promjera 5 cm) izrežite krugove. Ostatke tijesta premijesite, razvaljajte i također izrežite. 7. Složite kolače na lim za pečenje i premažite ih vrhnjem ili mlijekom. 8. Pecite kruščiće na gornjoj rešetki pećnice 10 - 12 minuta da dobiju zlatnosmeđu boju. Pečeni su kad pri kuckanju na donjoj strani daju šupalj zvuk.

03.

Savjet Da bi kora bila mekana, pečene kruščiće odmah prekrijte čistim ubrusom i tako ostavite jednu minutu.

04.

Prijedlog za posluživanje Tople ili hladne poslužite s pekmezom ili tučenim vrhnjem.

05.

Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood

06.

Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb

žena.hr
28.4.2018.