Skuhati krumpir i napraviti pire.
Sastojci
0 kom 500 g glatkog brašna
0 kom 100 g kukuruznog brašna
0 kom 1 žličica soli
0 kom 1 žličica šećera
0 kom po potrebi mlake vode
0 kom 250 g kuhanog krumpira
0 kom 250 g kuhane mrkve
0 kom 1 vrećica suhog kvasca
0 kom 2 žlice kukuruznih pahuljica
0 kom 2 žlice zobenih pahuljica
0 kom 2 žlice suncokretovih sjemenki
0 kom 2 žlice sezama
0 kom 2 žlice lana
Priprema
01.
02.
Skuhati mrkvu i izmiksati ju u blenderu.
03.
U blenderu usitniti po 1 žlicu suncokreta, sezama i zobenih pahuljica, a kukuruzne pahuljice i lan usitniti obje žlice.
04.
Pomiješati sve suhe sastojke, dodati krumpir i mrkvu, te uz dodavanje mlake vode umijesiti tijesto.
05.
Staviti tijesto u zdjelu, pokriti krpom, te staviti na toplo da se diže.
06.
Kada tijesto udvostruči volumen, lagano ga premijesiti te staviti u kalup za pečenje.
07.
Peći oko 40 minuta na temperaturi 180°C ili više/manje, ovisno o pećnici.