Kruh od heljde

Kruh od heljde

Sastojci

0 kom 0,4 kg pšeničnog glatkog brašna
0 kom 0,25 kg sameljene heljdine kaše
0 kom 1 žličica soli
0 kom 1 žličica šećera
0 kom 1 kvasac u prahu
0 kom 0,4 dcl mlake vode

Priprema

01.

Prvo pomiješam sve suhe sastojke i nakon toga dodam vodu da spojim sastojke i mijesim.

02.

Dodajem po potrebi pšenično brašno sve dok smjesa prestane biti ljepljiva. Nakon što se umijesi treba odstojati 40min.

03.

Nakon 40 min,oblikovati kruh i premazati ga uljem gore da se dobije zlatna korica.

04.

Ja napravim 5 manjih franscuskih kruha.

05.

Upaliti pećnicu da se ugrije na 250 stupnjeva 10 min prije stavljanja kruha na pečenje, a kad se peče kruh peći ga na 200 stupnjeva 40min.

06.

Nakon što se izvadi iz pećnice poprskati ga vodom i prekriti krpom ili folijom nekih 20min.

žena.hr
7.3.2016.