Prvo pomiješam sve suhe sastojke i nakon toga dodam vodu da spojim sastojke i mijesim.
Sastojci
0 kom 0,4 kg pšeničnog glatkog brašna
0 kom 0,25 kg sameljene heljdine kaše
0 kom 1 žličica soli
0 kom 1 žličica šećera
0 kom 1 kvasac u prahu
0 kom 0,4 dcl mlake vode
Priprema
01.
02.
Dodajem po potrebi pšenično brašno sve dok smjesa prestane biti ljepljiva. Nakon što se umijesi treba odstojati 40min.
03.
Nakon 40 min,oblikovati kruh i premazati ga uljem gore da se dobije zlatna korica.
04.
Ja napravim 5 manjih franscuskih kruha.
05.
Upaliti pećnicu da se ugrije na 250 stupnjeva 10 min prije stavljanja kruha na pečenje, a kad se peče kruh peći ga na 200 stupnjeva 40min.
06.
Nakon što se izvadi iz pećnice poprskati ga vodom i prekriti krpom ili folijom nekih 20min.