Glavicu zelja naribajte malo krupnije nego za salatu. U većoj tavi zagrijte toliko ulja da pokrije dno tave, dodajte dvije žličice šećera i miješajte kuhačom dok šećer ne poprimi karamel boju. Dodajte narezano zelje i pirjajte uz povremeno miješanje na laganoj vatri. Nakon desetak minuta posolite i nastavite pirjati sve dok kupus ne dobije lagano smeđu boju i sasvim ne "uvene". Popaprite.
Sastojci
0 kom 1/2 kg tjestenine (krpice)
0 kom domaće krpice
0 kom srednje velika glavica kupusa
0 kom sol, šećer, papar
0 kom ulje
0 kom Za domaće krpice:
0 kom 30 dag brašna
0 kom 3 jaja
0 kom sol
Priprema
01.
02.
U međuvremenu krpice skuhajte al dente u kipućoj slanoj vodi kojoj je potrebno dodati 2-3 žlice ulja.
03.
Ocijedite pa izmiješajte s dinstanim zeljem.
04.
Za krpice zamijesite tijesto, razvaljajte na tanko. Narežite ga na trakice koje provucite kroz mlinac za rezance (onu stranu koja samo tanji tijesto). Malo prosušite trakice pa ih narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi.