dag brašna sjedinite s 12 dag masti. Dodajte 1 jaje, prašak za pecivo, 2 žlice šećera i 1/2 dl mlijeka. Umijesite prhko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko 1 sat da odmori.

Sastojci
0 kom 20 dag brašna
0 kom 12 dag masti
0 kom 4 žlice gustina
0 kom 12 dag maslaca
0 kom 50 dag malina
0 kom 1 žele preljev za torte
0 kom 1 jaje
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 2 žlice šećera
0 kom 1/2 dl mlijeka
0 kom Krema:
0 kom 4 žumanjka
0 kom 10 dag šećera
0 kom 5 dl mlijeka
Priprema
01.
02.
Tijesto oblikujte u kalup te pecite 20-ak minuta na 200°C. Pustite da se ohladi te prelijte voćnim sokom po želji.
03.
Zatim 4 žumanjka i 10 dag šećera pjenasto izmiješajte. Od 5 dl mlijeka odvojite pola i umutite 4 žlice gustina. Ostatak mlijeka stavite zakuhati. Mlijeko s gustinom sjedinite sa šećerom i žumanjcima. Kada ostatak mlijeka zakuha dodajte smjesu i miješajte dok se ne zgusne. Ohladite kremu te u nju umutite 12 dag maslaca.
04.
Tijesto premažite kremom te posložite maline. Prelijte žele preljevom.