-postupak je klasičan, u mlako mlijeko dodati šečer i kvasac da se digne, ostale sastojke pripremiti sa brašnom, kad se kvasac digne zamjesiti tijesto
Sastojci
0 kom 1 kg mekog brašna
0 kom 2 žličice ulja
0 kom 1 žličica soli
0 kom 1 kvasac
0 kom 2 žličice šečera
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 jogurt
0 kom 2 jaja (izradi mikserom ili pjenjačom, bude bolje)
0 kom 0,5 l mlijeka
Priprema
01.
02.
-premazati uljem loptu tijesta kad se zamjesi i staviti u veliku najlonsku vrečicu i mora stajati najmanje 4 sata u hladnjaku
03.
-prije pripreme tijesto jos jednom lagano premjesiti
04.
-tijesto se može koristiti za krofne, gužvaru(gibanicu),buhtle...
05.
-od ove mjere bude cca.40kom krofni