U posudu staviti kvasac, malo šećera, malo brašna i 2 dcl mlakog mlijeka i staviti da se kvasac digne. Zatim u zdjelu staviti brašno, ostatak mlijeka, vrhnje, ulje, šećer, malo soli i uzdignuti kvasac. Od tih sastojaka umijesiti tijesto. Tijesto podijeliti na 5 jednakih dijelova. Tako podijeliti i margarin. Prvi dio tijesta razvaljati debljine 1,5 cm u obliku kruga i premazati umeksalim margarinom. Drugi dio tijesta razvaljati na istu debljinu i oblik te staviti na prvi dio razvaljanog i premazanog tijesta. To isto ponovimo s ostatkom. Kad stavimo zadnji dio razvaljanog tijesta, prvo sve skupa razvaljamo na jedno 2 cm debljine pa tek onda i to premazemo margarinom. Tijesto režemo na trokute ( po želji se mogu puniti nutelom, sirom, marmeladom) i motamo ih od širega prema užemu. Kroasane premazemo žutanjkom i stavimo u pećnicu na 50° da se dignu, a tek onda pojacamo temperaturu na 200° i pecemo oko 20 minuta.
Sastojci
0 kom 70 dag brašna
0 kom 1 svježi kvasac
0 kom 450 ml mlijeka
0 kom 2 žlice šećera
0 kom 2 žlice kiselog vrhnja
0 kom 2 žlice ulja
0 kom malo soli
0 kom 1 margarin
0 kom 2 žutanjka
Priprema
01.