Suhi kvasac, šećer i malo toplog mlijeka umutite i ostavite da se digne.
Sastojci
0 kom 600 g brašna
0 kom 350 ml mlakog mlijeka
0 kom malo soli
0 kom 4 žlice ulja
0 kom 1/2 praška za pecivo
0 kom 1 vrećica suhog kvasca (+ malo šećera za dizanje) ili 20 g svježeg kvasca
0 kom 1 jaje
0 kom 100-200 g maslaca
0 kom 1 ribana korica limuna/naranče
0 kom 3 žlice šećera u prahu
0 kom 1,5 vanilin šećer
Priprema
01.
02.
U zdjeli dobro izmiješajte brašno, prašak za pecivo i malo soli.
03.
Dodajte dignuti kvasac, mlako mlijeko koje ste izmiješali s uljem, šećer u prahu, vanilin šećer, koricu limuna ili naranče i jaje.
04.
Kada ste umjesili tijesto, podijelite ga na 8 malih loptica.
05.
Izvaljajte tijesto u krug od 15-20 cm te na njega poslažite tanko rezane kriške maslaca. Na to stavite drugi krug pa ponovite postupak do osmog kruga.
06.
Složeno tijesto razvaljtajte u krug do debljine ispod 1 cm. Prerežite na 4 dijela, pa svaku četvrtinu ponovno.
07.
Kroasane punite po želji. Posložite kroasane na pleh na papir za pečenje i premažite ih jajetom.
08.
Pecite na 200°C 20-25 minuta.
09.