Kroasani

Kroasani

Sastojci

0 kom 600 g brašna
0 kom 350 ml mlakog mlijeka
0 kom malo soli
0 kom 4 žlice ulja
0 kom 1/2 praška za pecivo
0 kom 1 vrećica suhog kvasca (+ malo šećera za dizanje) ili 20 g svježeg kvasca
0 kom 1 jaje
0 kom 100-200 g maslaca
0 kom 1 ribana korica limuna/naranče
0 kom 3 žlice šećera u prahu
0 kom 1,5 vanilin šećer

Priprema

01.

Suhi kvasac, šećer i malo toplog mlijeka umutite i ostavite da se digne.

02.

U zdjeli dobro izmiješajte brašno, prašak za pecivo i malo soli.

03.

Dodajte dignuti kvasac, mlako mlijeko koje ste izmiješali s uljem, šećer u prahu, vanilin šećer, koricu limuna ili naranče i jaje.

04.

Kada ste umjesili tijesto, podijelite ga na 8 malih loptica.

05.

Izvaljajte tijesto u krug od 15-20 cm te na njega poslažite tanko rezane kriške maslaca. Na to stavite drugi krug pa ponovite postupak do osmog kruga.

06.

Složeno tijesto razvaljtajte u krug do debljine ispod 1 cm. Prerežite na 4 dijela, pa svaku četvrtinu ponovno.

07.

Kroasane punite po želji. Posložite kroasane na pleh na papir za pečenje i premažite ih jajetom.

08.

Pecite na 200°C 20-25 minuta.

09.

žena.hr
8.1.2016.