Uzeti
Sastojci
0 kom 1 glavicu salate
0 kom 2 žlice ulja za salatu
0 kom oko 6 žlica kiselog vrhnja, 2 žlice limunova soka, soli, paprom, šećerom, slatkom paprikom
0 kom 2 žlice isjeckanog peršina
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 100 g slanine
0 kom malo margarina
Priprema
01.
02.
odstraniti vanjske listove, razrezati na osam kriški, oprati, ostaviti da se ocijedi, složiti u zdjelu
03.
Za umak
04.
pomiješati sa
05.
i umiješati
06.
umak preliti preko salate;
07.
očistiti
08.
oba sastojka izrezati na sitne kockice;
09.
zagrijati, slaninu i kockice luka popržiti da posmeđe, rasporediti po izrezanoj salati, te poslužiti.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb