Lisnato tijesto razvaljati na 2 jednaka lista veličine lima, izbosti ih vilicom te ih peći odvojeno na jačoj temperaturi.
Sastojci
1 paket lisnatog tijesta
1 L mlijeka
5 kom Jaja
250 g šećer
1 kom vanilin šećera
0 kom korica jednog limuna
140 g oštrog brašna
2 dcl vrhnje za šlag
2 žlice šećera u prahu
Priprema
01.
02.
Za kremu zakuhati mlijeko.
03.
Pjenasto izmiješati žumanjke s malo mlijeka,15 dag šećera, vanilin sećerom i naribanom koricom od limuna. Dodati brašno, dobro promiješati i uliti u prokuhano mlijeko pa uz neprekidno mješanje kuhati desetak minuta.
04.
Istući bjelanjke s preostalim šećerom. Snijeg umiješati u vrelu kremu.
05.
Jedan list ispečenog tijesta ostaviti u limu ili kalupu i na njega izliti kremu.
06.
Ohlađenu kremu premazati tučenim slatkim vrhnjem i prekriti drugim listom. Posipati šećerom u prahu.