Krempita

Krempita

Sastojci

1 paket lisnatog tijesta
1 L mlijeka
5 kom Jaja
250 g šećer
1 kom vanilin šećera
0 kom korica jednog limuna
140 g oštrog brašna
2 dcl vrhnje za šlag
2 žlice šećera u prahu

Priprema

01.

Lisnato tijesto razvaljati na 2 jednaka lista veličine lima, izbosti ih vilicom te ih peći odvojeno na jačoj temperaturi.

02.

Za kremu zakuhati mlijeko.

03.

Pjenasto izmiješati žumanjke s malo mlijeka,15 dag šećera, vanilin sećerom i naribanom koricom od limuna. Dodati brašno, dobro promiješati i uliti u prokuhano mlijeko pa uz neprekidno mješanje kuhati desetak minuta.

04.

Istući bjelanjke s preostalim šećerom. Snijeg umiješati u vrelu kremu.

05.

Jedan list ispečenog tijesta ostaviti u limu ili kalupu i na njega izliti kremu.

06.

Ohlađenu kremu premazati tučenim slatkim vrhnjem i prekriti drugim listom. Posipati šećerom u prahu.

žena.hr
2.6.2015.