Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Sastojci
0 kom 400 g rigatoni tjestenine
0 kom ulje
0 kom naribani parmezan
0 kom 300 g shiitake gljiva, narezanih na manje komadiće
0 kom 2 mlada luka, sitno narezana
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 75 ml bijelog vina
0 kom 400 ml umaka od rajčice
0 kom peršin
0 kom 2 žličice šećera
0 kom 200 ml vrhnja za kuhanje
Priprema
01.
02.
U tavi zagrijte ulje te 4-5 minuta pržite gljive, luk i češnjak. Dodajte vino te držite na vatri 3-4 minute.
03.
Dodajte umak od rajčice, peršin i šećer. Pomiješajte, malo smanjite vatru te pirjajte 5 minuta.
04.
Dodajte vrhnje za kuhanje, pomiješajte te dodajte tjestenini.
05.
Posipajte parmezanom.