KORA:
Sastojci
0 kom KORA:
0 kom 4 bjelanca
0 kom 4 žumanca
0 kom 2 kašike brašna
0 kom 1 puding od vanilije
0 kom 1 vanillin šećer
0 kom 100gr šećera
0 kom 150 gr margarina
0 kom 50 gr brašna
0 kom 1 vanillin šećer
0 kom Pola praška za pecivo
0 kom 50 gr šećera
0 kom 100 gr kokosa
0 kom Sok od pola limuna
0 kom 200 ml mlijeka
0 kom KREMA:
Priprema
01.
02.
Umutit bjelanca sa šećerom u čvrst snijeg, dodati ostale sastojke osim mlijeka i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180*Ç dok krajevi ne porumene nekih 15-20 min. Kada je pečeno preliti sa 200 ml mlijeka.
03.
KREMA:
04.
Umutit žicom žumanca, brašno i puding prah sa malo mlijeka a ostalo mlijeko staviti da prokuha sa šećerom i vanilin šećerom. Kada prokuha smanjiti vatru i dodati smjesu sa žumancima i ukuhati kao puding. Margarin sobne temperature umutiti mikserom pa dodati u mlaku kremu i dobro izmiksati. Gotovu kremu preliti preko kore, posuti kokosom i ostaviti na hlađenje. Prijatno