Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i prekrijte.
Sastojci
0 kom 350 g penne tjestenine
0 kom ulje
0 kom naribani parmezan
0 kom 3 sitno narezane rajčice
0 kom 400 g pilećeg mesa, narezanog na manje komadiće
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 50 ml bijelog vina
0 kom 350 ml kondenziranog mlijeka
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 200 g smrznutih repova račića
0 kom malo svježeg špinata, sitno nasjeckanog
Priprema
01.
02.
U tavi zagrijte ulje te prepržite piletinu i češnjak dok piletina ne dobije zlatnu boju. Dodajte u lonac sa tjesteninom i prekrijte.
03.
U tavu nalijte vino i zavrijte ga. Smanjite vatru te držite na vatri još 1-2 minute. Dodajte mlijeko, sol i papar i držite na vatri 5 minuta tako da lagano vrije.
04.
Dodajte račiće te ih kuhajte 3-4 minute dok ne dobe boju.
05.
Dodajte špinat, parmezan i rajčice. Promiješajte i držite na vatri 2-3 minute. Dodajte tjestenini i pomiješajte.