dobro ocijediti, sačuvati sok, pomiješati trešnje sa
Sastojci
0 kom 1350 g pirjanih trešanja
0 kom 6 žlica trešnjevače ili kruškovače
0 kom 3 žlice prosijanog šećera u prahu
0 kom 1/2 vrećicu bijele želatine u prahu
0 kom 5 žlica hladne vode
0 kom 1 l tučenog slatkog vrhnja
0 kom 4 žlice prosijanog šećera u prahu 2 vrećice vanilin šećera
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
ostaviti 1 sat da upije;
03.
pomiješati sa
04.
ostaviti 10 min da nabubri; zagrijavati miješajući dok se ne rastopi.
05.
tući sa
06.
žlicu umiješati u mlaku želatinu, smjesu želatine pažljivo umiješati u tučeno vrhnje; trešnje pomiješane s alkoholom umiješati u smjesu, masu staviti u kalup oblika tembalice i pritom više puta snažno protresti; kalup pokriti folijom i ohladiti; neposredno prije posluživanja kalup uroniti u vruću vodu; prevrnuti kalup na stakleni tanjur i kremu ukrasiti trešnjama.
07.
umak od trešanja.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb