Krema od trešanja u tembalici

Krema od trešanja u tembalici

Sastojci

0 kom 1350 g pirjanih trešanja
0 kom 6 žlica trešnjevače ili kruškovače
0 kom 3 žlice prosijanog šećera u prahu
0 kom 1/2 vrećicu bijele želatine u prahu
0 kom 5 žlica hladne vode
0 kom 1 l tučenog slatkog vrhnja
0 kom 4 žlice prosijanog šećera u prahu 2 vrećice vanilin šećera
0 kom Prilog:

Priprema

01.

dobro ocijediti, sačuvati sok, pomiješati trešnje sa

02.

ostaviti 1 sat da upije;

03.

pomiješati sa

04.

ostaviti 10 min da nabubri; zagrijavati miješajući dok se ne rastopi.

05.

tući sa

06.

žlicu umiješati u mlaku želatinu, smjesu želatine pažljivo umiješati u tučeno vrhnje; trešnje pomiješane s alkoholom umiješati u smjesu, masu staviti u kalup oblika tembalice i pritom više puta snažno protresti; kalup pokriti folijom i ohladiti; neposredno prije posluživanja kalup uroniti u vruću vodu; prevrnuti kalup na stakleni tanjur i kremu ukrasiti trešnjama.

07.

umak od trešanja.

žena.hr
16.9.2013.