prepoloviti, iscijediti sok, od toga odmjeriti 10 žlica soka; košarice od narančine kore iznutra malo očistiti i staviti u zamrzivač;
Sastojci
0 kom 2 velike naranče
0 kom 1 vrećicu samljevene bijele želatine
0 kom 6 žlica hladne vode
0 kom 3 žumanca
0 kom 4 žlice tople vode;
0 kom 100 g šećera
0 kom 10 žlica soka od naranče i 1 žlicu limunova soka
0 kom 3 bjelanca
0 kom 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
0 kom bademima bez kožice (eventualno umočenima u tekuću čokoladu (pralinama)
Priprema
01.
02.
izmiješati u malom loncu sa
03.
te s preostalom kremom.
04.
ostaviti 10 min da nabubri, zagrijavati na laganoj vatri, miješajući, dok se ne rastopi.
05.
izmiješati u pjenastu masu sa
06.
dodavajući malo-pomalo
07.
miješati sve dok smjesa ne postane kremasta;
08.
umiješati u mlaku otopinu želatine; staviti da se hladi;
09.
čvrsto istući; uz miješanje dodati ostatak šećera;
10.
čvrsto stući, oba sastojka umiješati u kremu od žumanaca; dresir-vrećicu, na koju smo stavili okrugli tuljak, napuniti kremom i kremu štrcati u košarice od narančine kore:
11.
garnirati
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb