potopiti nakratko u ključalu vodu, ohladiti hladnom vodom, skinuti kožicu, prepoloviti, izvaditi koštice 2/3 marelica izgnječiti u kašu, a ostatak izrezati na kriške, izmiješati u kremastu smjesu sa
Sastojci
0 kom 750 g marelica
0 kom 6 žumanaca 100 g šećera 2 žlice vruće vode 1 vanilin-štapić
0 kom 1 žlicu limunova soka 2 žlice aprikota 1 vrećicu bijele mljevene želatine
0 kom 3 žlice hladne vode
0 kom 250 ml (1/4 l) slatkog vrhnja
0 kom 250 g malina
0 kom 25 g šećera 1-2 žlice rakije od malina
Priprema
01.
02.
razrezati po dužini, nastrugati i dodati kremastoj smjesi od žumanaca, smjesu toliko dugo tući dok ne nastane gusta smjesa, umiješati u kašu od marelica;
03.
pomiješati sa
04.
ostaviti 10 min da nabubri; staviti na laganu vatru i miješati dok se ne rastopi, umiješati kremu i staviti u hladionik prije nego što se krema počne zgušnjavati, umiješati polovicu krišaka marelica,
05.
čvrsto istući, umiješati u kremu i kremu staviti u hladionik,
06.
pobrati, skinuti peteljke, protisnuti kroz sito i pomiješati sa
07.
kremu ukrasiti umakom od malina i preostalim kriškama marelica.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb