Krema od jabuka i đumbira

Krema od jabuka i đumbira

Sastojci

0 kom 2 velike kisele jabuke
0 kom 125 ml (1/8 l) bijelog vina
0 kom 2 1/2 žlice bijele mljevene želatine
0 kom 3 žlice hladne vode
0 kom 2 žumanca
0 kom 100 g šećera nastruganom koricom 1 limuna
0 kom 100 g đumbira u sirupu
0 kom 250 ml (1/4 l) slatkog vrhnja
0 kom 1 jabuku

Priprema

01.

oguliti, podijeliti na osmine, izvaditi sjemenke i staviti na vatru sa

02.

lagano pirjati, izgnječiti u kašu

03.

izmiješati sa

04.

ostaviti 10 min da nabubri staviti na laganu vatru i miješati dok se ne rastopi; umiješati u kašu od jabuka;

05.

izmiješati sa

06.

u kremastu smjesu; smjesu od žumanaca umiješati u kašu od jabuka i ostaviti u hladioniku 45 min,

07.

izrezati na tanke kriške - jednu količinu ostaviti za garniranje;

08.

istući; oba sastojka umiješati u kremu; kremu staviti u prikladne čaše;

09.

oprati, osušiti, izrezati na tanke kriške, kremu garnirati preostalim komadima đumbira i kriškama jabuke.

žena.hr
4.8.2013.